Comunicat angajări POCU 4.9

Comunicat de presă 01.07.2019

Am ajuns în etapa în care căutăm parteneri în cea mai importantă acțiune publică de luptă împotrivă tuberculozei; căutăm colegi de echipaj pentru cele patru caravane care vor face screeningul tuberculozei în România. Câte două echipe pentru fiecare caravană, profesioniști care în următorii 3 ani vor face parte din cea mai serioasă falangă de luptă împotrivă microbului tuberculozei. 

Avem șansa să scriem împreună o istorie nouă, una în care România reușește să schimbe cifrele care ne pun pe locul întâi în Uniunea Europeană la numărul de îmbolnăviri cu tuberculoză. 

Cei care vor face parte din acest proiect unic în România ultimilor 30 de ani, vor avea ocazia de a-și trece CV-ul cu una dintre cele experiențele nemaiîntâlnite până acum de generațiile noi de profesioniști. 

Căutăm registratori medicali, asistenți de radiologie și responsabili logistică – șoferi. În postările care urmează aici, pe acest cont de fb, veți găsi exact cerințele necesare. Oricine dorește să între în acest proiect curajos al Ministerului Sănătății derulat de Institutul Marius Nasta să ne poată trimite cv-urile la timp. Înscrierile se pot face până cel târziu pe 12 iulie 2019 la adresă de mail:inscrieriprogramtb@gmail.com.  

Ministerul Sănătății derulează  cel mai amplu  program de screening pentru tuberculoză, la nivel național. Este vorba despre: Proiectul „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” – cod SMIS 2014+: 117426.

Proiectul beneficiază de cofinanțare din fonduri europene nerambursabile în valoare de 63,3 milioane lei, la care se adaugă  contribuția din bugetul Ministerului Sănătății, în valoare de 975 mii lei. 

Beneficiarul acestui Proiect este Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Proiectul are o perioadă de derulare de cinci ani (martie 2018 – 2023) și este axat pe prevenirea, screeningul și diagnosticul tuberculozei (TB), inclusiv al tuberculozei latente, într-un grup țintă de 75.010 persoane la nivel național, selectate din grupuri vulnerabile: persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost,       persoane care suferă de dependență de alcool, droguri sau alte substanțe toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

În activitatea de screening,  Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta va folosi  3 caravane mobile, dotate și acreditate pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei, care au fost deja achiziționate.

În același timp, proiectul urmărește optimizarea diagnosticării și a tratamentului împotriva TB pentru 15.003 de români, care are putea fi depistați în urma screningului, prin activități care includ reevaluarea periodică, în vederea creșterii aderenței la tratament, precum și prin elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma acțiunilor de screening, în conformitate cu Strategia Națională de Control al Tuberculozei 2015-2020.