TUBERCULOZA SE VINDECĂ

Autor: dr. Cristina Popa Medic prima pneumology Expert Screening TB Un sfert din populația globului este infectată cu Micobacterium (...)

Citește în continuare
Tuberculoza și bolile netransmisibile

Dr. Cosei Valentin-Caius, pneumologexpert Screening TB Bolile cronice netransmisibile au un rol din ce  în mai important în (...)

Citește în continuare
Proiectul de screening pentru tuberculoză al grupurilor vulnerabile din România, în concordanță cu Strategia EndTB a OMS

Autor: dr. Elmira Ibraim, medic prima pneumologie, expert Screening Tb (...)

Citește în continuare
Ce înseamnă tuberculoza? Care sunt cauzele, cum ne protejăm și cum identificăm simptomele?

Tuberculoza (TB) este o maladie provocată de un microb, bacilul Koch, care afectează în principal plamânii, dar poate afecta și (...)

Citește în continuare
Importanța vaccinării BCG în prevenirea Tuberculozei în tările cu incidență crescută, cazul României

Autor: dr. Mădălina Burecu, medic primar pneumolog, expert Screenig TB. În 1993, OMS a recunoscut tuberculoza (TB) ca o urgență (...)

Citește în continuare
Tuberculoză sau COVID-19?

Care sunt simptomele comune și cum se manifestă diferit cele două tipuri de infecție care afectează grav plămânii Pandemia de (...)

Citește în continuare
Anunț recrutare personal pentru caravanele de screenig TB

ANUNȚ DE RECRUTARE PERSONAL PENTRU PROIECTUL SCREENING TB Primul și cel mai mare proiect de screening al tuberculozei din România (...)

Citește în continuare
Cum se transmite tuberculoza

Care sunt simptomele tuberculozei la adulți și la copii?  Deși se credea că tuberculoza afectează numai persoanele din categorii (...)

Citește în continuare
Istoria Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, primul spital și sanatoriu de tratare a tuberculozei din România

La inițiativa savantului Victor Babeș, constient de importanța concertării eforturilor pentru reducerea efectelor tuberculozei, erau (...)

Citește în continuare
Ce este tuberculoza?

Tuberculoza (TB) este o infecție produsă de bacilul tuberculozie ( Mycobacterium tuberculosis sau bacilul Koch) care se transmite prin (...)

Citește în continuare