Institutul „Marius Nasta” îi implică pe studenții de la Arte într-un proiect despre TB

Medicii pneumologi de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală se întreabă „Cum e când arta se întâlnește cu lupta împotriva tuberculozei?”.

Răspunsul la această întrebare îl vom afla pe 24 martie, chiar de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. 

În această zi specială, ziua care marchează lupta împotriva TB, reprezentanții Programului de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei vor premia câștigătorii concursului de grafică organizat de Screening TB România.

Screening TB România este proiectul coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie „ Marius Nasta” din București și are o pagină dedicată de Facebook, pe care a fost făcut anunțul referitor la concursul de grafică.

Fotografiile pe care le vedeți mai jos sunt de la întâlnirea pe care reprezentanții proiectului de la „Marius Nasta” au avut-o cu studenții de la Universitatea Nationala de Arte București, ca să le povestească despre proiectul lor și despre dorința de a transmite cât mai apăsat mesajul „Tuberculoza de vindecă! Stigmatizarea nu e calea de urmat”. 

„Suntem onorați de interesul mare arătat de studenți și de sprijinul primit din partea profesorilor.

Detaliile referitoare la condurs vor fi disponibile pe site-ul https://screeningtb.ro/ începând cu data de 24 februarie. Câștigătorii vor fi anunați și aici (n.red. – pe pagina de Facebook Screening TB Romania), iar lucrările participante vor fi postate și ele pe acest cont”, se arată în postare.